Wszyscy instruktorzy WKAA proszeni są o zarejestrowanie się na forum oraz przesłanie swojego loginu na adres tomasz.wisniewski@aikikai.com.pl w celu dodania do grupy uprawnionej do pisania w specjalnym dziale.
Wysłany: Wto Mar 09, 2010 2:39 pm Prośba o pomoc w leczeniu
Szanowni
Tym razem na poważnie - znajomej zdiagnozowali choróbsko. Koszty leczenia są koszmarne jak na polskie realia. Nie prosi o wpłaty bezpośrednie, a jedynie o przekazanie 1% naszego podatku. Poniżej pełna wiadomość.
Moi Drodzy,
Mam 29 lat, rocznego synka, wspaniałego męża i mnóstwo planów na życie. Dwa lata temu zostało u mnie zdiagnozowane stwardnienie rozsiane. Jest to choroba układu nerwowego, której przyczyny nie są do końca znane. Nie można jej całkowicie wyleczyć, lecz są preparaty, które hamują postępy choroby. Dzięki wczesnemu zastosowaniu leczenia, są ogromne szanse na zachowanie pełnej sprawności.
Skuteczne w terapii są leki immunomodulacyjne, których refundacja w Polsce ma charakter marginalny. Miesięczny koszt terapii to ok. 4 tys. zł. Kilka miesięcy temu udało mi się zakwalifikować do programu refundacji interferonu, jednak program taki w Polsce trwa jedynie dwa lata. Po tym okresie pacjent jest zdany tylko na siebie.
Interferon powinnam przyjmować już zawsze, dlatego zwracam się do Was z ogromną prośbą o wsparcie. W Polskim Towarzystwie Stwardnienia Rozsianego (Oddział Warszawski) zostało utworzone subkonto, na którym są zbierane pieniądze, m.in. na moje leczenie.
W związku z trwającym okresem rozliczeń podatkowych, proszę Was o przekazywanie 1% podatku na moje leczenie. Dziękuję również tym, którzy przekazali na ten cel swój 1% podatku w ubiegłym roku i dwa lata temu. Udało się zebrać kwotę, która wystarczy na kilka dodatkowych miesięcy mojego leczenia.
Aby pieniądze zostały przekazane na moje leczenie, należy jedynie wypełnić odpowiednią rubrykę w rocznym zeznaniu podatkowym, np. w PIT-37 są to części „H” oraz „I”. Po wyliczeniu, ile podatku będziecie mieli do zapłacenia w tym roku, w ostatnich rubrykach zeznania podatkowego (w PIT 37 są to rubryki 124-129) wpisujecie nazwę Organizacji – Polskie Towarzystwo Stwardnienia Rozsianego Oddział Warszawski i numer pod jakim PTSR widnieje w Krajowym Rejestrze Sądowym czyli 0000110888. Wpisujecie kwotę, którą chcecie przekazać, nie może ona jednak przekraczać 1% podatku należnego, wynikającego z zeznania podatkowego, po zaokrągleniu do pełnych dziesiątek groszy w dół.
Bardzo ważne jest by w rubryce „I”, „INFORMACJE UZUPEŁNIAJĄCE”, poz. 128 (odpowiednio w PIT-36 – rubryka „P” poz. 309, PIT 36-L – rubryka „O”, poz. 109, PIT-28 – rubryka „N”, poz. 133) wpisać Program leczenia i rehabilitacji Magdaleny Szyszko (ten dopisek jest konieczny, żeby pieniądze były przeznaczone na mój program leczenia
i rehabilitacji).
Serdecznie dziękuję Wam za pomoc i przekazywanie tej informacji innym osobom.
Ostatnio zmieniony przez sleeva Wto Mar 09, 2010 2:40 pm, w całości zmieniany 2 razy
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Nie możesz ściągać załączników na tym forum